Met de titel ‘Amsterdam in vuur en vlam’ werd het grootste vuurwerk ter wereld op 25 september 1987 ontstoken op het IJ in Amsterdam ter ere van het 25-jarig jubileum van reclamebureau FHV.

(ZB Krantenbank Zeeland, [PZC], [18-09-1987], p. [5]

De PZC kopt op 18 september 1987 ‘Supervuurwerk in Amsterdam’

Boven het Amsterdamse IJ gaat vrijdagavond 25 september ’s werelds grootste vuurwerk de lucht in. Met niet minder dan 6.000 kilo vuurwerk zullen de vier jaargetijden aan de Amsterdamse hemel worden uitgebeeld. Dit werd donderdag bekend gemaakt op een persconferentie van de gemeente, de politie en het reclamebureau FHV/BBDO, dat het spektakel organiseer in verband met zijn 25-jarig jubileum.

Voor het opzetten en uitvoeren van dit vuurwerk, dat 250.000 gulden zal kosten, hebben vier van de bekendste vuurwerkmakers opdracht gekregen ieder één jaargetijde met hun materiaal vorm te geven: de 80-jarige Fransman Jacques Quiry, de Spanjaard Juan Brunchú Alonso (48), de Japanner Norita Ogatsu (38) en de Nederlander Henk Koolen (63). De Fransman zorgt voor de lente, de Spanjaard voor de zomer, de Japanner voor de herfst en de Nederlander voor de winter.
Elk onderdeel zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren, zodat het hele evenement met de pauzes meegerekend bijna twee uur in beslag zal nemen. Het vuurwerkspektakel zal een jaarlijks evenement worden. Het reclamebureau dat het dit jaar opzet zal in de toekomst wel de coördinatir in handen houden, maar andere gegadigden en sponsors zoeken om het evenement te financieren.

Zover ik me kan herinneren is dat laatste nooit van de grond gekomen en bleef het bij een éénmalig vuurwerk.

In het late journaal van 25 september 1987 aandacht voor de vuurwerkshow; Bron: https://www.youtube.com/watch?v=XbOahh2ZXT8

Zijn er ook nog filmpjes van het spektakel te vinden op Youtube?? Jazeker, die zijn er zowaar. Op het kanaal van @PyroReportsMovies